Beskyttelse af boliger

DEHN protects residential buildings

Beskyt dine værdifulde ejendele

I moderne husholdninger findes en lang række af elektroniske apparater, der gør livet nemmere:

  • TV, stereoanlæg og videoudstyr, satellitsystemer
  • Elektriske komfurer og ovne, opvaskemaskiner og vaskemaskiner, tørretumblere, køleskabe og frysere, kaffemaskiner osv.
  • Bærbare og stationære computere, tablets, printere, smartphones osv.
  • Varme, aircondition og ventilationssystemer

Forsikringsdækning er ikke nok

Overspændinger kan beskadige eller fuldstændigt ødelægge alle disse apparater, og omkostningerne ved reparation og køb af nyt kan hurtigt overstige 15.000 kr. Ud over den økonomiske belastning vil overspændingsskader ofte føre til tab af personlige data (fotos, film og musikfiler). Overspændingsskader kan være meget ubehagelige, hvis det er varmesystemet eller belysningen, det går ud over. Selv hvis forsikringen dækker det økonomiske tab, kan personlige værdier være gået tabt, og forsikringsbehandling er besværligt og tager tid. Derfor bør beboelsesejendomme og parcelhuse overspændingsbeskyttes! 

Første skridt: Systembeskyttelse

Første skridt er at lokalisere alle linjer ind og ud af bygningen: Elforsyning / telefonkabler / TV og antenneforbindelser / forbindelser til solcelleanlæg osv.

I beboelse er målere og eltavler ofte placeret sammen. Til denne anvendelse leveres DEHNshield (1) i forskellige udgaver, der kan beskytte såvel installaion som tilsluttede apparater, selv i tilfælde af direkte lynnedslag.

DEHNbox (2) kan beskytte telefonforbindelser f.eks. via DSL / ISDN. Denne
overspændingsbeskyttelse er tilstrækkelig til at sikre DSL routeren. DEHNrail (3) og BLITZDUCTOR® XT (4) beskytter styringen af varmesystemet, der ofte er placeret i kælderen. Hvis der er flere fordelingstavler, installeres der DEHNguard® (6) afledere til overspændingsbeskyttelse her.

Andet skridt: Beskyttelse af tilsluttede apparater

Det næste skridt er at beskytte alle de apparater, der er tilsluttet flere net, ved at installere overspændingsbeskyttelse umiddelbart foran dem. Det gælder for eksempel TV, video- og musikanlæg samt alarm- og overvågningssystemer. Antenneforstærkeren kan beskyttes med DEHNgate (16).

Brugen af lynstrøms- og overspændingsbeskyttelse efter disse trin beskytter mod skader, og er mere økonomisk end du måske tror!

DEHN protects residential buildings


Brochurer (PDF):